Programm: KURZWEILIG – Songs und Meer…

Met Benno Berlin en Marije van Duijne Strobosch

Meine Damen und Herren, van harte welkom in de wereld van Kurt Weill, één van de belangrijkste vernieuwers van de muziek in het interbellum! Kurt Weill (1900 – 1950) maakte furore in Berlijn en overleed als ‚American Composer‘ in New York – daarbij een fantastisch oeuvre achterlatend.

Hut - drum hau ich ihn auf den - Foto door Peter NientiedZanger Benno Berlin en pianiste Marije van Duijne Strobosch nemen u mee op een reis door het leven van Kurt Weill. Van het woelige Berlijn, waar het geweld van de eerste Wereldoorlog nog vers in het geheugen ligt en hij samen met Bertolt Brecht de Dreigroschenoper op het toneel brengt. Via Parijs, de stad die in de jaren ´30 hoop geeft aan jonge kunstenaars, naar New York. Op Broadway opent Weill de harten van de Amerikanen met musicalsuccessen en songs die nu nog populair zijn.

Benno en Marije zijn verliefd geworden op de veelzijdige muziek van Kurt Weill en brengen liederen als Mackie Messer, Surabaya Johnny, Je ne t´aime pas en Speak low met veel gevoel en charme op het toneel. In beeldende conferences laten zij de sfeer van deze woelige, politiek chaotische en bijzonder creatieve periode op u overspringen.

Het publiek zegt over deze voorstelling:

Yes, we let Kurt Weill’s light in (und haben uns nicht geLangWeilt…)

Het was prettig verwijlen met Benno, Marije en Kurt Weill.“

Heel prettig van de transitie Berlijn-Parijs-New York te mogen horen! Grote verschillen maar vanuit één passie!

De Neue Osnabrücker Zeitung (Uta Biestmann-Kotte) schreef: „Stilechte Reise durch ein Künstlerleben“

youtube logo 1  Buddy on the Nightshift  ***  Der Abschiedsbrief  ***  Das Lied von den braunen Inseln  ***  My ship